Alla inlägg under november 2009

Av Lena - 15 november 2009 14:30

Idag vid 13.30 tiden kom Johan och Theodor åter tillbaka från scoutstugan på Lovön där de tillbringat natten.

Det var två trötta killar som ringde på dörren för att hämta Nike.

Nattsömnen hade varat mellan kl 1 och kl 6.15Förvånad

Roligt hade det varit, med tårttävlig bla! Theodor och en kompis hade delat på en hel skål med grädde efteråt enligt Theodor!Glad


Lägger ut en bild på en även däckad Isabella nedan (Har även blivit ombedd att lägga ut en ful bild på min infekterade tå, men den ser så hemsk ut att jag tror att ingen skulle vilja läsa bloggen mer om det kom ut en så hemsk bild här!Flört)


  


Av Lena - 14 november 2009 18:45

I morse när vi klev upp var det en mycket mörk och grå dag vädermässigt!

Scouterna där Theodor är med hade en "tävlingsdag" i Ådalen samt skulle de efter tävlingarna åka till scoutstugan på Lovön för övernattning (Theodors första scoutövernattning).

Arvid (Clara och Tomas son) och Theodor har sett fram emot detta länge, men tyvärr blev Arvid sjuk så att han inte kunde föja med denna gång! (Hoppas dock på att det blir en ny övernattning snart, så att båda killarna kan hänga med!)


Vi samlades vid parken kl 11, och där delades vi in i olika grupper som skulle utföra vissa uppgifter på vissa stationer. Jag och Nike hamnade i föräldrargruppen på 5 personer.


Vi skulle lösa koder, knyta knopar, bygga bårar samt lägga om sår. Även husbygge, flaggstångsresning och samarbetsövningar stod på schemat.


                


Observera renhornen som en av min grupps medlemmar hängt ovanför dörröppningenFlört


  


Nike och jag var glada över att få komma in i tältet med kaminen för att värma oss lite under tiden vi åt vår matsäck!


    


Vid 15-tiden begav oss Nike och jag hemåt medan Theodor stannade kvar för att åka vidare med gänget till scoutstugan!Glad

Träffade idag även en doktor som jag jobbat med för en väldans massa år sedan på Västra sjukhuset. Jag var mest förvånad över att han kom ihåg mig, då vi enbart jobbade ihop på jourtid. Han hade sin dotter i Theodors grupp!


Har även ikväll fått höra av min goda väninna Marianne att en person som vi jobbat med och som vi båda tycker väldigt mycket om blivit mycket dålig!Rynkar på näsan




Av Lena - 13 november 2009 19:00

Har idag haft bilen inlämnad på 6000-mils service på Övergrans bilservice i Bålsta. Det var en stor service och summan blev slutligen 4250:-!


Under tiden medan bilen servades passade Romanos (som var ledig idag), jag och Isabella på att gå hem till pappa Matti som bor några km ifrån bilverkstaden.


  

Sammanträffandevis hade pappa en tid för lite provtagning inbokad på vårdcentralen i Bålsta, så efter detta besök kom han "hem" och vi fikade och pratade i många timmar! Glad


Isabella passade på att ta en tupplur på mattan Glad


  


Gick även förbi mamma Tuulas grav på kyrkogården.


    

På kvällen kom barnen hit då Johan skulle iväg tidigt imorgon bitti och förbereda för scoutdagen i Ådalen.

Vid 18-tiden hade jag och barnen bestämt träff med Clara och Tomas och barnen i Beckomberga simhall för lite kvällsbad! Mycket plask och lek blev det innan det var duschdags och tid att gå hemåt igen! Glad


Av Lena - 11 november 2009 13:15

Idag under dagen har Isabella och jag gått fram och tillbaka till Vällingby för att shoppa lite på Lindex Halva reapriset-rea!

Det blev bla en ny jacka till Nike, tights till Bellan, toppar till Nike och några strumpor, allt för den nätta summan på 300:-.


Gick även in en vända på Stadium och hittade ett par Adidas goretex kängor till Theodor. Han envisas ju med att gå till skolan i gympaskor, då han inte tycker han springer tillräckligt snabbt i vinterskor, och dessa kängor var lite högre än vanliga gympaskor men ändå smidiga, så vi får se om lille herren godkänner dem! (Av erfarenhet vet jag att jag har 3 stycken här hemma som är helt HOPPLÖSA med att prova skor! Flört)





Av Lena - 10 november 2009 13:15

Idag fyller Romanos år!

Dock brukar vi ju inte fira födelsedagar (vi vuxna alltså!) utan brukar bara gratta varandra och äta någon god middag! Glad


På kvällen åkte vi till Ikea och Bauhaus (något vi planerat göra igår, men då gick vi en promenad istället).

Vi köpte lite mer färg på Bauhaus samt 3 stycken vita trähyllor som vi ska ha brevid vårt dekorfönster i vardagsrummet.

På Ikea köpte vi nytt laminatgolv till Isabellas rum samt lite småplock.


Har även hunnit med att måla Isabellas väggar en gång idag.

Av Lena - 9 november 2009 11:49

Jag har under helgen haft problem med min Hotmailadress. Den har börjat skickat konstiga meddelanden till folk (av sig själv!) och i går fick jag ett sms av Per där han frågade om jag verkligen skickat detta konstiga meddelande.

Han skrev även att han rådde mig att byta mailadress till någon säkrare och föreslog att jag skulle köpa mig ett domännamn istället.


Sagt och gjort, jag fixade genast detta, och idag var min nya mailadress klar.

I samband med detta gick jag igenom min gamla mails adressregister, och passade på att rensa bort alla gamla adresser som jag inte längre har någon kontakt med! Och jag kan säga att det blir en hel del sådana adresser under 10 års tid (som jag haft samma mailadress).


En del av adresserna som jag tog bort var sådana som jag aldrig hade kunnat tro att jag någonsin skulle ta bort! Det visar hur livet förändras och hur det ändrar sig till helt oväntade situationer mot vad man ibland förväntar sig!


TACK Per och Johan för all hjälp med datastrul och mailstrul! Glad


Har idag insett att vi inte köpt spjälsängen helt i onödan  i alla fall, trots att den person som den var ämnad till vägrar att sova i denna!Flört


  


Vissa andra sover ju hellre på golvet!


  



Av Lena - 9 november 2009 11:41

Barnen har idag varit på Filmvisning/Halloweenfest i lokalen ute på gården!


  


Theodor och jag åkte upp till Nälsta Videobutik för att skicka iväg en åkpåse som jag sålt på Tradera. Där passade vi även på att hyra 2 vuxenfilmer (Johan Falk nr 5 och nr 6) samt 2 barnfilmer (Scooby doo), så vi hade en riktig filmafton här hemma på söndagskvällen!


Har även kommit överens med Anna-Karin uppe i Gävle att vi ska försöka "Skypa" med varandra på datorn, men jag har inte ännu laddat ner programmet! Lovar dock att göra detta snart!Glad


Isabellas nya favoritgrönsak är majs, hon kan plocka i sig hur mycket som helst verkar det som!


    


Av Lena - 8 november 2009 11:30

Idag har Romanos och jag ägnat oss åt att måla taket i Bellans blivande sovrum samt att sätta upp reparationstapet i hela rummet där vi rev ner väven.

Nu återstår att måla och sätta upp tapet på en liten fondvägg!

Sedan måste vi åka till Ikea och köpa laminatgolv som vi ska lägga innan det är dags att möblera rummet, dock vägrar jag åka till Ikea på en helgdag om det går att undvikaGlad

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24
25
26
27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOK


Ovido - Quiz & Flashcards