Direktlänk till inlägg 8 september 2021

Sommaren gick i rasande tempo!

Av Lena - 8 september 2021 13:45

Sommaren gick i rasande tempo som vanligt! 


Romanos och jag hade i år bara 2 veckors semester tillsammans som spenderades på underbara Väddis. Vi började ju måla förra sommaren och fortsatte i år. Lite blev ändå kvar till nästa sommar.


     



Isabellas bästis Leah hängde med några dagar så då passade vi på att bada och spela Kubb och badminton. Tejerna var även uppe en halv natt och hoppade på studsmattan. Är det sommarlov så är det   


   


Allsång på Skansen har också hunnits med en gång. Vi har en tradition att träffas en gång per år. Tyvärr blev det inte riktigt som planerat då Jenny skulle varit med men hennes son råkade ut för en cykelolycka samma dag så att hon kunde inte hänga med. Annorlunda var det också då vi brukar ha picknick på en filt men i år, pga pandemin, fick man sitta på stolar med behörigt avstånd. Erik Saade och Uno Svenningson var ett par av artisterna.


 

 

Eftersom jag och Romanos bara hade de där 2 veckorna ihop började han att jobba innan mig. En vecka så jobbade både han och Theo och Nike var på Gotland med sina vänner. Jag och småttingarna (som är stora nu!) funderade på vad vi skulle hitta på under tiden.

Vi bestämde oss för en resa till Grekland 1 vecka. Vi bokade till Plimmiri där vi varit en gång tidigare.

 

Innan resan åkte vi in till stan för att ta PCR-test för Covid som skulle tas 72 h innan resan.

För en gång skull gick inte planet 6 på morgonen utan 18 på kvällen! Underbart! 

Munskyddskrav gällde på flygplats, flygplan och transferbuss i Grekland.


 


Vi kom fram runt kl 24 på natten och alla var vi så trötta att vi somnade omedelbart!


Vi hade redan bestämt att vi inte skulle sätta någon väckarklocka under hela veckan och eftersom vi alla 3 är nattmänniskor var vi uppe mycket sent och vaknade mellan 12-13 varje dag.

Det kunde verkligen inte ha varit bättre tider att vara vaken på då det var den varmaste sommaren på mycket länge så att man inte kunde vara ute tidigare på dagen. Vi åt brunch varje dag vi vaknade och sedan var det poolen och havet som gällde. Och sedan de helt fantastiska sommarkvällarna när vi satt ute på balkongen och njöt!


                 


Vi sa hejdå till Grekland efter en vecka och åkte bussen mot flygplatsen när solen gick ner.



Plimmiri ligger på ön Rhodos och under tiden vi var där härjade några av de värsta bränderna som har varit. Vi var längst ner på Rhodos och bränderna ägde rum höst upp så vi hade "tur" i det avseendet men vi tänkte hela tiden på alla människor som drabbats av bränderna och tvingats lämna sina hem för lågorna och på alla djur. På TV visades det om dessa bränder hela tiden.


 


Isabella och jag sa att vi längtade efter lite kyla (när det var 40 grader varmt) men vi sa också att vi kommer att ångra den tanken när vi kommer hem och mycket riktigt... Det blev som höst veckan efter att vi kom hem och direkt ångrade vi oss och längtade tillbaka till värmen   


När vi kom hem satte vi oss i frivillig "karantän" och tog nya Covidtester för att vara säkra på att vi inte drabbats av det. Vi har ju alla antikroppar och jag har även 2 doser vaccin men för att vara på den säkra sidan så gjorde vi det. 

 

Under själva semestern på plats så umgicks vi inte med några och hotellet hade verkligen tagit restriktionerna på allvar och placerat borden i matsalen på långt avstånd från varandra samt solstolar både på stranden och vid poolen på bra avstånd. 

Den enda gången vi var nära andra personer var under flygresan.


Som vanlig var det underbart roligt att komma hem också!   


Jag har jobbat några veckor redan och barnen har börjat skolan igen. Theo läser andra terminen på sjuksköterskelinjen, Nike har börjat tredje ring, Isabella har börjat 7:an i en ny skola och Emilio har börjat 1:an.

Vilka stora barn vi har!


Majoriteten av familjen har firat födelsedagar under sommaren.


 


En av de största nyheterna är att vår älskade Nike tagit körkort! Hurra!!!!

Och hon har verkligen utnyttjat det. Veckan efter hon tog körkortet åkte hon och några vänner ner till Gotland en vecka. Nike var chafför och körde alldeles själv ner till Nynäshamn där de tog färjan över till Gotland. Sedan körde hon runt alla vänner dit de skulle under veckan  

Det känns så konstigt att inte behöva köra henne längre till olika aktiviteter om dans tex.

Och att både Theo och Nike kan köra Isabella till hennes aktiviteter! 


Isabella har äntligen kunnat hänga med Leah upp till hennes mormor i norr. De har pratat om det i flera år. De flög själva dit och tillbringade några dagar där. En dag åkte de över till Finland.


   


När de kom hem blev Isabella bjuden på ett party hos en kompis där man skulle vara utklädd. Alla fick olika teman och Isabella fick att hon skulle vara utklädd som en 3-åring vilket jag tycker hon lyckades bra med!   


 



Vi har hunnit med en helg på Väddis efter sommaren också. Det var för första gången på 13 år som Romanos och jag var där själva. Isabella och Emilio ville vara hemma med Theo och Nike.

En riktig höstig helg med svamp, lingon, bastu och eldning i kaminen!


 


När vi kom hem kom vår granne Anette över med en hel massa äpplen som de plockat på landet. 

Romanos var ledig ett par dagar och ägnade en dag åt att göra äppelmos! Supergott! Tack snälla Anette!


 


Romanos och min favoritårstid är hösten så vi tycker att det är så mysigt! Vi tog fram alla våra ljus igen och har börjat tända de på kvällarna!


 


De var nog de mesta som hänt under sommaren. Nu är alla aktiviteter igång igen, Isabellas dans och sånglektioner och Nikes dans. 

Emilio gick på simskola men tyvärr var alla kurser fulla för den här terminen så han slutade. Jag insåg i Grekland att han blivit otrolig bra på att simma. Han ville bara bada där han inte bottnade.


Nu ska jag försöka ta mig i kragen och köra ett Bodypump-pass här hemma framför TV:n. Jag har helt kommit av mig med träningen under sommaren.


Många många kramar på er mina fina vänner!   


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 11 oktober 2023 15:45

Våren och sommaren har gått och nu är min och Romanos favoritårstid hösten här!   I våras träffade jag äntligen Eva, alias Eva-Britta igen. Vi ses så sällan men ändå är vi så nära. Vi var på Grand Hotel och avnjöt Afternoon tea som jag aldrig har...

Av Lena - 15 februari 2023 11:32

Återigen har det gått några månader sedan senaste uppdateringen.   I november fick Isabella och Emilio körtelfeber. Isabella var sjukare än vad hon någonsin varit och väldigt länge. Emilio var sjuk ett par veckor men hade svullna körtlar i flera ...

Av Lena - 12 oktober 2022 14:02

För 2 helger sedan var vi och firade Marita som fyllt år. Mycket tårta och godsaker blev det.             På jobbet har vi haft den årliga HLR-utbildningen. Det är så bra att få uppdatera sig.       Bästa Susanne fotade oss alla...

Av Lena - 21 september 2022 14:14

Tiden går så fort. Känns som att det nyss var starten på sommarlovet och nu är det redan höst. Emilio har börjat 2:an, Isabella 8:an, Theo fortsätter sin utbildning till sjuksköterska och Nike jobbar heltid. Fattar inte att jag har så stora barn!  ...

Av Lena - 25 juli 2022 17:14

Äntligen sommarlov!   Nike och Filip har tagit studenten båda 2:         Nike har även hunnit med att fyllla 19 år! Födelsedagen firande hon i Spanien tillsammans med Filips familj.       Vi får fira mer hemma nästa helg   . ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOK


Ovido - Quiz & Flashcards