Alla inlägg under september 2009

Av Lena - 22 september 2009 13:45

Byggmax, Bauhaus och Ikea besökte Bella och jag idag på förmiddagen efter att ha lämnat Nike i skolan.

Vi shoppade inredning till vår garderob i hallen. Skenor, konsoller, krokar och hyllor närmare bestämt!

På Ikea shoppade vi också lite sytillbehör som jag behöver för att sy Nike och Theos gardinkappor till deras rum.


Har även haft en del auktioner ute på Tradera som jag sålt, så det blev ett litet tillskott till renoveringskassan där också! Glad


På kvällen kom Johan och hämtade Theodor för att åka iväg till Scouterna! På vägen stannade de och åt middag i Ängby. Sushi vankades på tallrikarna där!


När Romanos kom hem var det dags för mig att sticka iväg på föräldrarmöte i Nikes klass medan han var hemma med tjejerna!


Vid 20 tiden samlades vi hela stora familjen här hemma igen efter alla aktiviter, och Johan, jag och Romanos åt en sen middag tillsammans innan det var dags för Johan att bege sig hemåt och för barnen att hoppa isäng! Glad

Av Lena - 21 september 2009 17:00

Idag hade jag och min gamla kompis Anna (dock menar jag inte att Anna är gammal!Flört) att vi äntligen skulle träffas!

Hon och hennes lilla dotter Molly kom vid 11-tiden och fikade med mig och Isabella!

Det var SÅ roligt att ses efter så lång tid och få prata, dela gamla minnen och berätta om allt som hänt i ens liv under alla dessa år!

TACK Anna och Molly för en jättetrevlig dag! Det måste vi snart göra om! Glad

    

På kvällen har Nike och Theodor varit  på Sport Academy i Blackeberg. Nike har fått byta grupp så att hon och Theodor går i samma grupp, och det är verkligen fantastiskt att de kunde fixa det så att man slipper en dag med aktivitet på kvällarna! Det kallar jag sevice!Glad

Idag testade de på friidrott, med längdhopp, löpning och stafett!

Under tiden när Romanos och jag jagade efter Isabella som sprang omkring och fick sin motion hon också, kom Johan springandes förbi! Han hade bla tränat backträning i närheten och kom och pratade bort en stund innan han fortsatte löpturen hemåt! Glad


På kvällen var det äntligen dags för Nike att klippa luggen, så nu kan hon återigen se något!

    

Av Lena - 20 september 2009 17:00

Idag var det återigen, precis som förra året, dags för Ericssondagen på Gröna Lund.


Vi mötte upp Johan och barnen på T-banan vid Islandstorget och åkte vidare mot Slussen där vi tog Djurgårdsfärjan över till Grönan!

Solen sken och himlen var klarblå, och det syntes också på folkmängden att det var så fint väder.

Förra året var det kallare och mindre folk!


Vi åkte massor med karuseller förstås, åt våfflor till lunch, tog en hel massa lotter och spelade på chokladhjulen samt åt den obligatoriska sockervadden!Glad

      

(Theodor var den enda som hade tur i lotterierna som vanligt! Många gosedjur blev det!)

  

Nike, Theodor och jag åkte väldigt många gånger i vår favoritkarusell slänggungan. Isabella stod på marken och tittade på!

              

Isabella var märkbart mycket större än förra året då hon lugnt satt i bärselen och sov nästan hela besöket, vilket man INTE kan påstå att hon gjorde denna gång.

Hon fick iallafall åka karusell för första gången i sitt liv, och det var med stor förtjusning hon åkte runt runt i "Rockjet"!

  



Theodor var mäkta imponerad över utsikten från några kikare som stod placerade runtomkring längs vattnet.

  

En SUPERTREVLIG dag har vi haft hela familjen!


Barnen följde med oss hem efter Grönan eftersom de ändå skulle komma imorgon, måndag.

Nike och jag åkte iväg till Willys och storhandlade medan Theodor och Romanos var hemma med Isabella.



Av Lena - 19 september 2009 16:30

Idag har Romanos och jag haft ett mycket kärt återsseende på Väddö! Vi fick äntligen träffa vår granne Maud (Bengt-Åkes hustru) igen, efter nästan 3 månader!Glad

Hon var hemma på permission över helgen, och hon och Bengt-Åke satt ute i den varma höstsolen tillsammans på altanen!


Det var även dags för oss att bege oss hemåt mot Bromma under eftermiddagen, men vi hoppas komma tillbaka snart igen!

Dock är det inte länge kvar innan de stänger av sommarvattnet och det blir lite bökigare att bara åka över en helg, så vi får passa på till max nu!



Av Lena - 18 september 2009 14:00

Idag gick vi på ytterligare en mysig höstpromenad på Väddö, denna gång runt ner till postlådorna och sedan vidare och tittade på en stuga i området som är tillsalu. (Dock absolut inte för att vi ska köpa någon ny stuga, utan bara av nyfikenhetGlad)

  


På eftermiddagen åkte vi och lämnade tillbaka de 2 Wallanderfilmer vi hyrde igår, samt hyrde de 2 nya Wallanderfilmerna som följer i serien!

Det var samma tjej som vi hyrde av igår, och hon sade att vi snart sett alla WallanderGlad Tänk att hon mindes att vi dagen innan hyrt Wallander! Väddö är en liten ort, och ännu mindre blir den på hösten då alla sommarbesökare återvänt till stan!

"Kuriren" och "Tjuven" hette dessa filmer, och både Romanos och jag blev lika positivt överraskade av hur bra vi tyckte dessa var! Glad


Har även träffat vår underbare granne Bengt-Åke idag en snabb sväng idag! Glad

Av Lena - 17 september 2009 18:10

Imorse vaknade vi runt 9.30-tiden och kom upp till en molnfri himmel med sol!


Direkt efter frukost begav vi oss ut på en liten skogspromenad! Isabella promenerade mycket av färden själv, i sina 5 kronors stövlar som vi köpte för någon månad sedan.

Vi har även varit nere vid havet och tittat! Riktigt stora vågor var det idag (även om dessa är svåra att fånga på bild).

Romanos var tvungen att hålla i en skenande Isabella som genast rusade ut mot vattnet! Glad


På eftermiddagen åkte vi upp till Älmsta för att handla lite mat, och passade då också på att hyra 2 Wallanderfilmer som vi inte hunnit se ännu, "Hämnden" och "Skulden".

Vi passade på att sitta och ta det lugnt framför TV:n medan Isabella sov middag och såg då "Hämnden". Jag hade hört lite olika meningar om denna film, och hade inte trott att den skulle vara bra, men både jag och Romanos blev positivt överraskade!Glad

Lite senare i kväll tänkte vi att vi skulle se "Skulden", få se om den också håller måttet!


Igår pratade jag med en av mina bästa väninnor som jag haft sedan barnsben, och det var inget positivt samtal!(förutom att det alltid är jättetrevligt att prata med henne förstås!)

Väldigt mycket strulade just nu i hennes och hennes sambos liv, och det mest retsamma och verkligen irriterande är att det mesta enbart är byråkrati! Rynkar på näsanSkrikandes           



Av Lena - 16 september 2009 18:00

Idag hade Bella och jag bestämt träff med Angelica i Kulturhuset mitt i stan!

Vi lunchade och därefter tog vi en promenad ut till Djurgården och tillbaka in till stan.

Isabella satt (mestadels iallafall) nöjd i sin barnstol och sedan passade hon på att sova middag i vagnen under promenaden.


Innan Angelica kom hann Isabella och jag titta på en utställning där 2 killar ställt ut en flotte som de byggt själva och sedan seglat genom Sverige med!

Det svåraste med hela resan, skrev de, var att verkligen börja bygga flotten som de pratat om så länge, och de ville med denna utställning uppmana människor som säger "man borde göra det och det" att verkligen ta tag i sina drömmar och genomföra dem!Glad

(Isabella var dock mest intresserad av en blå hink som hon hittade och kunde springa omkring med!)


På kvällen åkte vi till Väddö, för en höst-week-end! Endast 7 grader varmt var det då vi anlände till landet vid 21-tiden! Helt kolsvart ute och MASSOR med stjärnor syntes på den stjärnklara himlen! Glad  

Av Lena - 15 september 2009 23:45

Idag hade jag och Eva bestämt lunch-date i Vällingby C vid 11,30tiden.

Vi gick och lunchade på vår "vanliga" grekiska restaurang i Vällingby innan vi tog den obligatoriska princesstårtsbiten på "Pallas"!

Utanför såg vi vår goda vän Marianne sittandes på en bänk med sin syster! Både Eva och jag satt och försökte få Mariannes uppmärksamhet ett bra tag utan att lyckas! (Dock undrade nog hennes syster, som satt brevid Marianne, vad vi glodde på. för hon tittade frågande på oss genom fönstret Glad)

Vi träffade dock Marianne lite senare i Centrum så vi fick prata en liten stund!Glad

Därefter var det dags för Eva att bege sig till jobbet och för mig att bege mig hemåt med Isabella!


Bella och jag roade oss ett par timmar med att gunga och att promenera runt lite på gården.


När Romanos kom hem satte vi igång med att få upp gavlarna till Elfa garderoben, och vi hann även måla dessa gavlar första omgången! (I samma cafélatte-färg som resten av hallen)


Theo, Nike och Johan kom förbi en snabb vända efter Theos "scouter" för att hälsa på och hämta några Pokemon-kort som jag köpt på Tradera!

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOK


Ovido - Quiz & Flashcards