Alla inlägg den 23 mars 2013

Av Lena - 23 mars 2013 09:39

I September bokade vi en vårresa till Prag!

Som vanligt hade jag verkligen inga förväntningar på staden (och hade inte hunnit läsa på någonting alls)! Vilken FANTASTISK stad!!! Så vacker! Och så trevliga människor! Och så billigt!!!

Helt otroligt! En stad som har allt!

Vi kommer GARANTERAT att återvända till vår nya favoritstad!


                 


Vårt fina hotell på fotot nedan


 


Många långa promenader blev det i solskenet!


       


Romanos och Bella studerar den berömda Karlsbron


 


Statyer för att hedra kommunismens offer


   


Finaste Monica hade sagt till oss innan vi reste att vi bara MÅSTE se borgen! Vi kollade i turistrekommendationerna på hotellet men hittade ingen borg! Men vi hade sett en mur som ringlade sig långt upp på en höjd så vi antog att borgen måste ligga högst upp där! Vi gick och gick och var helt utmattade när vi kom upp och insåg att vägen tog slut på en återvändsgränd! UTAN att ha hittat borgen gav vi upp....

När vi kom tillbaka till jobbet och frågade hur man kom upp till den där populära borgen visade det sig att det inte alls var där borgen låg! Den låg ungefär 100 m brevid den berömda Karlsbron som vi gick på och inte alls på någon höjd! :-D Men bra motion fick vi ju i alla fall!


   


För många många år sedan var jag ute och åt på TGIF med min barndomsvän Anna! Det blev verkligen direkt min favoritrestaurang och tänk att det fanns flera stycken i Prag med de priserna som var!

Förrätter, varmrätter (de dyraste köttbitarna med tillbehör), efterrätter, öl och läsk totalt 500:- ! Vi åt där 2 dagar i rad! :-)


 


En SÅÅÅ FUL staty men Bella tyckte den var lite häftig! :-)


 


Precis som i Paris och Riga fanns här också en massa lås!


   


Garanterat kommer vi att återvända till Prag, förhoppningsvis i höst! Det tar bara 1,5 h att flyga dit och att ta Taxibuss från flygplatsen till staden tog ca 20 minuter och kostade endast 100:- för oss alla 3!



Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOK


Ovido - Quiz & Flashcards