Alla inlägg under oktober 2012

Av Lena - 19 oktober 2012 16:06

Ibland måste man verkligen stanna till och fundera! Att fokusera rätt kan ibland vara så svårt! Det viktiga att försöka komma ihåg är att tänka på allt och alla underbara saker och människor man har i sitt liv och att tänka på allt man har att vara så tacksam för!!!  

Ibland tappar man bort sig på vägen men då är det bara att göra allt för att komma upp på banan igen!

Livet är verkligen för kort för att inte vara lycklig mestadels av tiden man har!


Mycket förändringar just nu! En stor förändring är att jag sagt upp mig från min tjänst som jag har haft ända sedan den dagen jag blev färdig sjuksköterska 1999. Från januari väntar nya utmaningar inom hemsjukvården på Råcksta/Vällingby närvårdsmottagning!

Jag har ju redan nu börjat jobba litegrann extra där och stormtrivs verkligen med det arbetet och med de fina jobbarkompisarna! Många känner jag ju sedan många år tillbaka, både från Bromma sjukhus och från tidigare arbeten!

Sedan är det ju bara ett stort plus att Romanos också jobbar där! Han jobbar dock på mottagningen så vi är inte på samma våningsplan men lunch har vi lyckats äta tillsammans alla pass som jag har jobbat extra än så länge!

Arbetstiderna är s.k "kontorstider", alltså inga kvällar eller helger! Jag har ju alltid sagt att jag absolut inte vill ha "veckoschema" då jag verkligen uppskattar kvällsarbete och lediga dagar mitt i veckan så det ska bli spännande att prova hur det går!


En annan förändring är att Musse idag har blivit erbjuden en dagisplats på ett hunddagis i Vällingby (Per:Samma som Felix gick på! :-) )

Vi ska dit en dag i december och hälsa på för att se så att Musse trivs och inte bråkar med de andra hundarna. Sedan är tanken att jag promenerar förbi dagiset på morgonen innan jobbet och lämnar Musse samt hämtar honom när jag går hem! Precis som med ett barn! (Dock finns tyvärr ingen maxtaxa vad gäller priset på hunddagis! ;-) )


Nu ska vi fokusera enbart på det positiva och idag är det att Theo och Nike har kommit samt att Hans & Helen med barn kommer och äter middag med oss!!!

Imorgon ska vi till Uppsala och sedan är det kalalsdags för Nike hos sin kompis Zarah! :-)

Av Lena - 19 oktober 2012 14:19

Barnstol och risifrutti verkar funka för alla! :-)

Av Lena - 18 oktober 2012 21:12

Slappar framför TV:n en vanlig torsdagskväll

Av Lena - 10 oktober 2012 15:00

I förmiddags gick Lena1 och jag en 2 timmar lång höstpromenad i Lövsta med Fredde och Musse! Kyligt men soligt! En dusch blev det för Musse när vi kom hem då han var mer grå än vit :-)

Lämnade även en del saker till Läkarmissionen på väg till Lövsta :-) Skönt att rensa ut sådant som man inte behöver!

Håller på med projekt målning här hemma! Målar lite lister som ska sitta över köksskåpen samt en minibyrå som vi har i vardagsrummet för småsaker! Svart är färgen! :-)

Ikväll har vi planerat att åka till Ikea, jag och barnen! När Romanos hörde det ville han absolut hänga på! Han är på en kurs i Saltsjöbaden som slutar kl 17 (el egentligen var det övernattning men vissa vägrar sova kvar!) så det får bli en lite senare tur till Ikea ikväll så att Romanos hinner hem!
Ska äntligen köpa lite kabelgömmor till bl.a Nikes rum!

Idag kommer även matvaror som jag har beställt! Handlar ju numer nästan endast från Mathem.se
Något dyrare än "vanliga" affärer men jag har ett erbjudande med gratis frakt i 6 månader samt så spar man tid och man handlar inte det där lilla extra som lätt slinker ner i korgen så vi har bedömt det som prisvärt! Allting levererat direkt till dörren! :-)

En trött vovve är det som sover här hemma just nu!

Av Lena - 7 oktober 2012 15:28

Theo har varit på ett lazerdome-kalas idag och en olycka hände!
Theo har en stor ömmande fläskläpp :-(
Trots detta vill han ändå försöka köra utmanaren om en stund i Vällingby simhall! En kämpe :-) :-)

Av Lena - 6 oktober 2012 17:48

Vid 10-tiden körde jag Theo till Råcksta station där han mötte upp sin scoutgrupp för att åka vidare mot Lovön och höstens första scoutläger!

Vid 11-tiden kom familjen Hedgren och hälsade på oss och åt lunch. Som vanligt tog barnen vid där de slutade senast och fast det var så länge sedan vi sågs var det som vi sågs i går! :-)
Mycket roliga planer för den närmaste tiden är på G vilket gör att vi kommer närmare varandra avståndsmässigt igen! HURRA!!!! :-D

Romanos håller just nu på att fixar lite socklar ovanpå våra nyaste köksskåp. :-) Känns skönt när man närmar sig målet och allt börjar bli klart i lägenheten! :-) Kanske dags att börja om med tredje vändan renovering snart? ;-) ;-)

Igår var vi med familjen Stålne-Östman samt med familjen Skarin på Olearys i Vällingby och åt middag! Lika trevligt som alltid! :-D
Alla barnen var med och Carina hade bokat ett mycket bra bord där det fanns en stor fri yta precis bakom där barnen kunde göra av med lite energi genom att springa runt och leka :-)

Nu ska vi ta en tur förbi Johan och Maria för att låna en borrmaskin! Theo ska få en taklampa i sitt rum efter alla år! Bättre sent än aldrig :-)

Ha en underbar helg mina fina vänner!

Av Lena - 3 oktober 2012 18:26

Årets resa för mig och Eva gick till Barcelona!

Vi hade bokat redan i januari och så var det äntligen dags! Romanos och Isabella körde oss till Arlanda!

Planet ner tog ca 3 h och vi flög med Norweigan!


När vi landat kom vi överens om att lyxa till det lite med en taxi och det var verkligen en mycket trevlig bilresa och taxichafför vi lyckades få!

Mycket tips fick vi av chaffören på vad vi skulle se och vad vi skulle akta oss för! (Ficktjuvar som tydligen är världens bästa!)


Väl framme på hotellet checkade vi in och gick upp till rummet med våra väskor. Vi öppnade dörren och.... det fanns INGET fönster på rummet! Vi letade överallt!

Mycket upprörda blev vi och gick omedelbart ner till receptionen för att byta rum. Tyvärr fanns inget ledigt den kvällen men vi fick byta dagen efter!

Vi skrattade mycket åt eländet men sov i allafall gott den natten också!


   


På kvällen gick vi ut för att hitta något att äta och tillslut efter en lång promenad valde vi ett grillställe med hamburgare! Det var de VÄRSTA hamburgarna som vi ätit någonsin och vi kunde inte äta mer än några tuggor. Ölen var dock mycket god!  


 


Dag nr 2 tog vi en sightseeingbuss, en sk "Hop on Hop off" buss. Man hoppar på och av när man vill. Vi har provat detta ett par gånger tidigare och tycker att det är ett suveränt sett att se städer!


                                   


Självklart gjorde vi ett besök i katedralen La Sagrada Familia! En urhäftig byggnad!


   


En VÄLDIGT lång kö!


         


Utsikten från vårt hotell på 10:nde våningen!


         


Några övriga foton nedan


         


Det var så vackert och så underbart att få några extra dagar med sommarväder! 27 grader och vi gick i linne utan att behöva någon kofta!

Vi satt ute på serveringarna på kvällarna och det blev inte kallt! Fantastiskt!


Trots att vi tagit en dag extra mot hur vi "brukar" resa så räckte inte tiden på långa vägar! Vi hann tex inte bada i havet som vi hade önskat, det fanns en kyrka uppe på ett berg dit vi tänkt att åka, det hann vi inte heller...


Alltså! Vi MÅSTE tillbaka ännu en gång!  


Som vanligt pratade vi lite löst om nya resor och att vandra i Samaria-ravinen i Grekland samt att åka till New York står högt upp på listan!  


När vi kom hem hämtade Evas snälla pappa oss på Arlanda! Tack Anders!!!



Av Lena - 3 oktober 2012 16:59

Vi fick hemskickat ett par hälstrumpor att prova av min vän Sanna. Sanna har ett företag som heter Hjälpsam som har en massa bra saker och hjälpmedel som förenklar livet och dagen!


Theo och jag har båda mycket torr hud och vi ville båda prova så vi tog varsin strumpa! Vi har haft dem på under nattetid. Vilken effekt efter första natten!
Mjuka, fina släta hälar!
Strumpan är även perfekt för att motverka självsprickor vilket främst Theo brukar ha jättestora problem med vintertid så jag måste beställa ett par till så vi har varsitt par :-)


Strumporna finns att beställa på www.hjalpsam.com




Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOK


Ovido - Quiz & Flashcards