Alla inlägg den 3 juni 2010

Av Lena - 3 juni 2010 23:38

Eva tycker att det måste finnas lite fler bilder där jag är med också, så jag  lägger ut några som hon har tagit med sin kamera!  


      

Av Lena - 3 juni 2010 22:21

En god frukostbuffé väntade på oss när vi vaknade imorse!

Efter att ha ätit en mastodontfrukost begav vi oss ut på en långpromenad i jakten på en matvaruaffär då vi ville shoppa bla lite godis!

På vägen gick vi förbi en liten mini-stad av ett tidigare Köpenhamn!


    


Tillslut hittade vi äntligen ett köpcentrum! Och det är ju inte konstigt att det är svårt att hitta när namnen är gjorda så att man tror att det är en Fotoaffär istället för en matbutik!  



Under långpromenaden tillbaka till hotellet såg vi en del roliga skyltar, bla en skylt där det endast får gå snoriga hundar  


     


Vi har hunnit åka på 2 guidade turer idag.

Den första var med buss, en sk Hop-on, Hop-off tur där man hoppar på en buss och sedan kan man välja att åka med hela tiden eller hoppa av någonstans för att se längre på någon sevärdhet och därefter hoppa på bussen igen!

En intressant tur runt hela Köpenhamn!  


Den andra turen var en kvällstur med en kanalbåt på ca 1 h.


  


 Båten avgick från Nyhavn, en urgullig liten stad där varken Eva eller jag skulle ha något emot att ha en liten semesterlya  


   .


  


  


Lågt i tak var det under tunnlarna!


  


Först åkte vi förbi den militära hamen.

Vi fick se en ubåt som byggts i Danmark och varit med i kriget i Irak.



Det andra fartyget vi fick se var ett militärfartyg som var ombyggt till ett museum. Detta fartyg byggdes om då det av misstag under en övning råkat avfyra en missil som förstörde 3 sommarstugor i Danmark (som det som tur var inte var någon i just då!)  



Vi fick även se den danska drottningens båt!



Ett kyrktorn som man får klättra upp i via trappor på utsidan har blivit ett av mina mål att göra här, dock oklart om det hinns med denna gång! Eva är lite osäker om hon vill följa med, annars stannar hon nedanför och fikar medan jag klättrar har hon lovat!  


   


En svan hade byggt ett bo mitt i hamnen där hon hade lagt ägg!



Vi åkte även förbi ett stort hus som var så ståtligt på framsidan och gaveln ut mot havet... Dock andra sidan var inte alls lika fin, och detta visade sig bero på att den tidigare kungen hade gett order om att endast de sidor han såg då han seglade förbi skulle vara fina! Baksidan som han inte såg var onödig att göra fin         

Framsidan:


Baksidan:


 En av världens 7 största lyxjakter passerade vi också! Det visade sig vara en av Microsofts chefer som ägde den!



I går när Eva och jag var ute och promenerade gick vi förbi en ohyggligt ful byggnad! Jag sa till Eva att det måste ju bara vara ett fängelse....

Idag under den guidade turen fick vi veta att det var utrikesministeriet som höll till där  


   


Nu är klockan snart 23, och efter att ha varit i farten precis hela dagen sover Eva här brevid (fast hon enligt henne bara vilar ögonen lite  ).


Det ska bli skönt att krypa ner i sängen och lägga sig och läsa sin bok! Har fått en helt suveränt läskig deckare av Sari som man bara fastnat i!    


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOK


Ovido - Quiz & Flashcards