Alla inlägg den 20 mars 2010

Av Lena - 20 mars 2010 18:17

Här om dagen satt jag och en kompis på jobbet och diskuterade energitjuvar!Hon är en av världens snällaste och varmaste människor jag känner, och hon berättade om en kompis som hon haft i alla år som senaste tiden börjat bete sig så dåligt mot henne.

En "kompis" som är tjurig, avundsjuk, säger taskiga saker för att trycka ner... Ja, beter sig mycket illa helt enkelt. Trots att min väninna försökt prata med henne så fortsätter hon att bete sig likadant.


Vi satt och pratade om detta och kom fram till båda två, att det verkligen inte är värt att fortsätta en sådan vänskapsrelation där den ena parten enbart trycker ner och försöker såra en!

Tiden i ens liv är alldeles för dyrbar för detta,speciellt då man försökt att komma fram till en lösning men ingenting händer utan det destruktiva bara fortsätter!


En blogg som jag brukar följa är en ung ensamstående mamma som kallar sig "Tumadre".

Hon har haft ett antal destruktiva relationer i sitt liv, och hon har verkligen insett vad hon är värd och lever därefter! En fantastisk mamma till två fantastiska barn!   

Hon har skrivit så bra om just människor som beter sig dåligt och hennes teori på varför, vilken jag verkligen delar rakt av!


"Jag ställer mig frågan varför en del människor väljer att ödsla bort allt för mycket tid på att söka fel och brister hos andra? Varför vill en person tycka synd om sig själv, jämföra sig med omgivningen, känna sig missnöjd och olycklig helt frivilligt? Istället borde man ju rannsaka sig själv från grunden och söka svar på varför man är så destruktiv mot sig själv.

Min teori på varför några väljer att leta fel hos andra är för att de är missnöjda med sig själva. I sin tur försöker de trycka ner andra människor med exempelvis elaka kommentarer i hopp om att själva få en känsla av att de höjs uppåt ett snäpp. I själva verket är det de själva som sjunker en nivå djupare och sårar sig själva i slutändan.
Sök därför inte efter andras fel, utan leta istället vart Ditt missnöje hos dig själv ligger! Arbeta sedan bort missnöjet och tillåt dig att inspireras av och beundra människor vars framgångar du vill nå. Det är en början att kunna se alla människors olikheter, det är ett framsteg att acceptera dem och en framgång att gilla dem!

Lär dig att vända bort det negativa och välja att se det fina hos andra. Lär dig att sprida komplimanger istället för glåpord. Lär dig att sprida din glädje och dela ut leenden, för ju mer du ger av dig själv desto mer kommer du också att få tillbaka. Du kommer att bli gladare, mer harmonisk, lyckligre och må tusenfalt mycket bättre med dig själv!

Man ansvarar nämligen över sin egen lycka. Min livsfilosofi handlar om att vara glad oftare än jag är olycklig, för varje minut som jag är arg eller ledsen är 60 sekunder mindre lycka! "

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOK


Ovido - Quiz & Flashcards