Alla inlägg den 11 juli 2018

Av Lena - 11 juli 2018 14:41

Jag har ju tidigare skrivit om vår dragkrok på bilen som vi aldrig testat sedan vi köpte bilen 2014 och när vi väl testade den för någon månad sedan så fungerade ingen el alls. Alla lampor var döda.


Jag kontaktade Toyota i Rissne där vi köpte bilen och förklarade att vi inte hade testat dragkroken någongång och att den nu inte fungerade. Fick snabbt ett mail tillbaka att garantin gått ut och att vi skulle få betala 1500:- i felsökningsavgift samt kostnader för själva reparationen av det som var fel.

 

Skrev ytterligare ett mail att man kanske kunde minska på kostnaden om det visade sig att det varit fel från början men fick ett kort mail tillbaka där det stod : Jag skrev ju nyss att garantin gått ut.


Tråkigt svar (även om det är sant).


Pratade lite med Romanos om hur vi skulle göra och vi bestämde oss för att vända oss till Toyota i Vällingby för råd. (Det har ju varit mycket strul med vår bil och bemötandet från början i Rissna så vi tänkte att vi kunde ju prova hur det var i Vällingby).


Sagt och gjort, jag mailade Vällingby som direkt svarade samma sak, att garantin gått ut och att vi skulle få betala en felsökningsavgift på 750:- och sedan ev reparationskostnad (HALVA priset på felsökningen!!!)


Jag bokade en tid direkt och igår åkte vi dit på morgonen för att lämna in bilen samt att få den servad samtidigt. Killen lovade att höra av sig när de hittat felet på dragkroken men sa att vi kunde hämta bilen innan kl 17 när de stängde. Inget samtal kom och vid 15.30 började vi tänka att det kanske var så stort fel att det inte gick att laga på en dag....

Kl 16 kom sms om att bilen var färdig så vi tog direkt en promenad dit.


När vi kommer in i receptionen säger killen bara att de åtgärdat felet.

- Vad var det för fel då, undrade jag nyfiket.

Svaret blev : Den som har monterat den här dragkroken har felkopplat den från början!!!


Och tänk, vi behövde inte betala en enda krona (fast vi självklart skulle ha gjort det!) utan Toyota i Vällingby bjöd på de arbetstimmar det tog att göra om det jobbet som skulle gjorts på Toyota i Rissne!


TACK för en OTROLIGT bra service och bemötande! 

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOK


Ovido - Quiz & Flashcards