Alla inlägg den 6 maj 2014

Av Lena - 6 maj 2014 15:32

 

Vår fina fina tjej Nike som vi älskar mest av allt!       


Jag har idag varit med Nike på utvecklingssamtal i skolan! Ett samtal som hon själv var väldigt nervös för innan! Fick höra av hennes fröken Louise vilken fin tjej hon är på alla plan, duktig i skolan, håller koll på allt, en jättefin kompis och kamratstödjare! 

Så fina egenskaper som vi redan visste om!


Det Nike fick att arbeta vidare med var inte att plugga mer eller vara mer aktiv på lektionerna utan att försöka att inte vara så hård mot sig själv!

Jag har ju alltid varit medveten om att Nike har väldigt höga krav på sig själv och att hon blir så besviken om saker inte går bra och om hon inte lyckas prestera i topp! Men jag tror inte att jag har förstått riktigt HUR höga krav hon haft! Till och med hennes kompisar säger till henne i skolan att hon inte får ha så höga krav på sig själv och att hon verkligen är jättefin och jätteduktig ändå!


När Nike var 5 år och Theodor (som ju är 2 år äldre) började skolan och fick "Veckans ord" i läxa att öva på hemma ville Nike också alltid vara med och skriva orden. Hon blev helt förtvivlad om hon hade minsta stavfel! (Och hon hade då fortfaranade 1 år kvar på dagis!)

Hennes fröken Louise sa att de jobbar jättemycket med just detta i skolan och det känns så bra! Undersökningar har ju visat länge nu att speciellt unga tjejer har alldeles för höga krav på sig själva och att detta ofta leder till att de börjar må otroligt dåligt!

Louise poängterade verkligen flera flera gånger att man får ha 0 rätt på prov och ändå vara den fina person man är! 


Nike är verkligen den finaste tjej som finns och vi måste bli ännu bättre på att hela tiden poängtera att oavsett vad så är hon den bästa som finns!       


VI ÄLSKAR DIG NIKE-PIKE!           

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOK


Ovido - Quiz & Flashcards